Welkom op de site van Karateschool Zipangu Dojo

Home          Goju Ryu          Algemene Info          Agenda          Fotoalbum          Wedstrijdteam          Links

1. Algemene Info & Bestuur

2. Trainingsdagen- uren

3. The Events

4. Karateschool  Zipangu Dojo & Kinderen

4. Karateschool Zipangu Dojo en Kinderen

Is Karate goed voor kinderen?  Is karate de juiste keuze als sport voor mijn kind?  Is karate alleen maar vechten?  Zijn karatebeoefenaars vechtmachines? enz.

Dit zijn vragen gesteld door talrijke ouders?  Ja.. een kind kan deze sport beoefenen en het is zelfs een excellente keuze.  Een kind is op zijn leeftijd bezig waarin het lichaam en de geest zich aan het ontwikkelen zijn.  Het is dan ook zeer belangrijk dat op harmonieuze wijze alle spiergroepen zich ontwikkelen.  Het lichaam werkt symmetrisch en karate zorgt ervoor dat de co÷rdinatie , het evenwicht, de souplesse en de geest van het lichaam zich volledig ontplooien.

Men zegt soms dat karate een uiting van agressiviteit is maar in karate, werkt men steeds gecontroleerd.  Bij elke oefening binnen het karate is de controle over het lichaam steeds terug te vinden.  Een heel belangrijk punt is het respect voor de trainer, de partner en voor de kledij.  Karate kweekt zelfvertrouwen en dit zelfvertrouwen zorgt ervoor dat men zijn agressiviteit leert beheersen.  Er zijn geen medische tegenindicaties voor het beoefenen van karate.  Indien men geschikt is voor sport in het algemeen is men geschikt voor karate.

Ben je als ouder ge´nteresseerd of is je kind ge´nteresseerd kom dan gerust langs bij Goju-Ryu Karate Do Neerpelt en vraag verdere inlichtingen.

Karate Do Neerpelt is er voor elk kind en elk kind is belangrijk bij ons !!!!!!!!!!!!!

Copyright ę 2003 [Karateclub Neerpelt]. Alle rechten voorbehouden.
Laatst bijgewerkt: 08 nov 2016 16:21:14 +0100 .
mailto:joris.
zipangu@gmail.com